Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
18-03-2013
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
25-03-2013
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
01-04-2013
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
08-04-2013
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
15-04-2013
                       
                         
    Verhaal 1   Rond   verhaal 3   Verhaal 4   Verhaal 5   Een andere Jeff


verhaal 3 - Hoofdstuk 4 - Twijfel

  Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers of de leerlingen hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken.
Geen reactie. Max, Jason en de andere Jeff verdwenen in de tent. Sevda liep om de tent heen en pakte iets op.
Jeff greep de tralies vast en liet zich zakken. Het koude ijzer gleed langs zijn wangen. Lekker zeg, zulke vrienden. Maar… waren dit zijn eigen vrienden of waren ze gekloond?
Denk na, denk na, dreunde het in zijn hoofd.
‘Drieënvijftig landen!’ riep Jeff.

‘Zo kereltje, ben je d’r weer? Last van de hitte?’
Jeff schoot omhoog, het voelde alsof zijn hersenen nog op de grond lagen en in slow motion weer terug in zijn hoofd keerden. Hij knipperde met zijn ogen… Geen hek maar een tentdoek? Waar was hij? Een golf van misselijkheid stroomde door zijn lijf.
In de opening van de tent stond een kleine donkere man met wilde zwartgrijze krullen. Zijn t-shirt strak gespannen om zijn ronde buik.
Jeff slikte. ‘Sss..Sarion?’
‘Jep, in levende lijve. The one and only.’
‘Ik dacht dat..’ stotterde Jeff.
‘Hier drink wat, zal je goed doen,’ zei Sarion terwijl hij Jeff een flesje Bar Le Duc gaf.
Jeff bekeek het flesje. Belgisch water, in plastic fles, in Australië? Jeff nam een flinke slok en voelde het koude water door zijn lijf stromen.
‘Kom, Tsjop tsjop, duurt te lang.’ De professor sloeg dwingend met zijn handen op zijn korte benen.
Jeff stond op en zocht de tent af naar zijn sneakers en rugzak. Ze stonden keurig naast elkaar. Niets voor hem. Hoe was hij in deze tent terecht gekomen?
Hij schoot zijn sneakers aan en graaide in het voorvak van zijn rugzak. Gelukkig, zijn mobiel. Er ontsnapte een zucht van opluchting uit zijn keel. Hij hield zijn mobiel in de lucht. Geen bereik.
Jeff stapte uit de tent en zakte door zijn knieën van de hitte. ‘Zohey, wat is het schij..heet,’ floot Jeff.
‘Zeg, let een beetje op je houding,’ zei Sarion verontwaardigd. ‘Die kant op.’ ‘Sorry,’ mompelde Jeff. ‘Geen sorry, dàt is waarom je hier bent.‘
Ze liepen over een smal pad van de berg af. Het stof stoof op achter hen. Jeff stampte hard om de rode stof van zijn sneakers af te trappen.
‘Niet doen joh! Het stikt hier van de slangen, als jij hier gaat lopen stampen vreten ze je op.’
Jeff slikte. ‘Hoe ver is het naar het kamp?’ vroeg Jeff, terwijl hij de omgeving in zich opnam. Overal rood zand. Nergens een kamp met tenten en picknicktafels, alleen wat dorre bomen.
Professor Sarion beende stevig door. Jeff had moeite hem bij te houden. Zijn gedachten dwaalden af naar de eerdere gebeurtenissen. Was het echt gebeurd of niet? Waren zijn vrienden hier? Wat was het voor kamp? Bestond het kamp wel? De Jeff-kloon had zijn mobiel afgepakt, maar die zat nog in zijn rugzak. Hoe echt was die Jeff? En die Sarion dan, die was precies hetzelfde.
‘Ik heb toch zo verrekte realistisch gedroomd.‘
De professor stopte abrupt en draaide zich om. Zijn beide getatoeëerde armen plantte hij in zijn zij. Hij lachte alleen maar.


verhaal 3 Hoofdstuk 3

verhaal 3 - Hoofdstuk 4 - Twijfel
Geschreven door Angelique van Dam
verhaal 3 Hoofdstuk 5