Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
18-03-2013
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
25-03-2013
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
01-04-2013
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
08-04-2013
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
15-04-2013
                       
                         
    Verhaal 1   Rond   verhaal 3   Verhaal 4   Verhaal 5   Een andere Jeff


Rond - Hoofdstuk 2 - Slangen

  Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers of de leerlingen hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken.
Jeff keek naar de rug van het mannetje. Het enige licht kwam van de fakkel in diens hand. Jeff grinnikte. Dus dít was professor Sarion. Verre familie van meneer Bergman­, wist Jeff nu. Als hij wilde kon hij op zijn kruin spugen. Jeff was een kop groter.
Een donkere kerstman, had Jeff gedacht toen professor Sarion hem ophaalde van het vlieg­veld. De professor hield een groot, kartonnen bord voor zich, waarop “Jeff van Stokkom” stond. Sarions hoofd met bolle wangen en wilde zwarte en zilvergrijze krullen piepte er net bovenuit. Toen Jeff onder het bord leren teenslippers, behaarde tenen en enigszins kromme benen zag uitkomen, was hij bang dat daarachter de professor in zijn beschilderde blootje zou staan. Dat had hij wel eens gezien op foto’s van Aboriginals. Dan was hij écht weg. Desnoods zwemmend! Jeff haalde opgelucht adem toen hij zag dat de professor een korte broek en t-shirt droeg. “Snake or Shake (it)” stond op het shirt met daaronder de afbeelding van een door Sarions omvangrijke buik behoorlijk opgerekte slang die zichzelf in de staart hapte. Jeff zuchtte. Mafkees!
Jeff was het zat. Hij had het gevoel al uren door het gangenstelsel onder de rotsen te lopen. Eindelijk stopten ze.
‘Dit is het hart van de Uluru,’ zei Sarion. Zijn Nederlands klonk grappig. ‘De Uluru en de Kata Tjuta, onze heilige bergen, zijn door deze gangen met elkaar verbonden. De Kata Tjuta is het huis van de slang Wanambi.’ Sarion hief zijn handen. ‘De Uluru het huis van de dromen.’
Ze waren in een kleine, open ruimte. De vele fakkels aan de rode muren zagen eruit als witte tanden. Jeff rilde. Alsof hij in de bloederige mond van een grote draak zat.
‘Waar is het kamp?’ vroeg hij.
Sarion stak zijn neus in de lucht. ‘Recht boven ons op de berg, maar de weg er naar toe is niet recht omhoog.’ Hij draaide met zijn vinger voor Jeffs neus. ‘Die weg is rond en rond en rond en rond en rond en...’
‘Oké!’ Jeff hief zijn hand. ‘Duidelijk. Ik ben alleen lastig, niet achterlijk.’
Sarion keek hem lang aan en knikte toen. ‘Als jij het zegt.’
‘Hoezo?’ vroeg Jeff ‘Wat nou…? Denk je dat soms?’
Sarion was verder gelopen.

illustratie_Rianne_H2_V2.jpg illustratie Rianne Snel

‘Hé, wacht,’ riep Jeff. ‘Dwerg,’ mompelde hij.
Hij liep achter de kleiner wordende fakkel aan. Jeff versnelde zijn pas. De professor liep snel met die korte pootjes.
‘Stop even.’
De fakkel bewoog nog steeds.
‘Professor!’
En nog steeds…
Tot hij was verdwenen.
Jeff tastte in zijn rugzak. ‘Bedankt voor de tip, Max,’ mompelde hij toen hij zijn mobieltje vond. Hij had in ieder geval licht.
Wat was dat? Geschuif? Voetstappen? Jeff draaide zich om, zijn mobiel voor zich uit. Zijn mond zakte open. De jongen die voor hem stond leek vanaf de dwarse lok voor zijn ogen tot aan de grijze sneakers Jeffs spiegelbeeld. Alleen de slang…, de beschilderde, kleine, rode slang, kronkelend vanaf de zijkant van de jongens voet tot halverwege zijn scheenbeen…, díe kende Jeff niet.


Verhaal 1 Hoofdstuk 1

Rond - Hoofdstuk 2 - Slangen
Geschreven door Nathalie Poot
Rond Hoofdstuk 3
verhaal 3 Hoofdstuk 3