Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
18-03-2013
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
25-03-2013
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
01-04-2013
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
08-04-2013
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
15-04-2013
                       
                         
    Verhaal 1   Rond   verhaal 3   Verhaal 4   Verhaal 5   Een andere Jeff


Verhaal 1 - Hoofdstuk 5 - Alleen

  Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers of de leerlingen hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken.

‘Zeg eh… dingetje, wat nu?’ vroeg Jeff.
Maar dingetje zei niks en vertrok zelfs geen enkel spiertje in zijn gezicht. Van een afstandje zou je kunnen denken dat hij uit Madame Tussaud kwam.
‘Hm,’ bromde Jeff en hij veegde de zweetdruppeltjes van zijn voorhoofd. Wat een hitte! Hij sjorde de rugtas open en bekeek nog eens wat er in zat. Nou ja, die hoed hielp misschien iets tegen de zon en dat flesje water ook.
‘Wil jij ook een slok?’ vroeg hij.
Dingetje haalde zijn schouders op.
‘Is dat een ja of een nee?’ Jeff zuchtte. Het bleef even stil.
‘Als het mag van je,’ hoorde hij hem opeens zeggen.
Hèhè, dacht Jeff. Eindelijk een reactie en hij gaf vlug de fles. ‘Hoe heet je?’
‘Dennis,’ antwoordde de jongen zacht.
‘Ah, Dennis dus,’ herhaalde Jeff. ‘En weet jij ook wat de bedoeling is van dit gedoe?’
Weer die schouders. ‘We moeten de berg op.’
‘Alleen wij?’ vroeg Jeff. ‘Jij en ik?’
Dennis knikte. ‘Vandaag nog, want anders…’
‘Maar dat kan helemaal niet!’ onderbrak Jeff hem. ‘Dan gaan we zeker dood!’ Hij voelde zeurderige steken in zijn buik, alsof hij vijf grote friet speciaal achter elkaar naar binnen had gewerkt.
En nog eens die schouders en dat geknik. Was Dennis gevoelloos ofzo? Een soort van zombie? Eén ding wist Jeff zeker. Hij ging die berg niet op. Vandaag niet, morgen ook niet, gewoon nooit niet.
‘Wanneer komt professor Sarion terug? Hij haalt ons toch nog wel op, hè?’ Het zweet gutste inmiddels van Jeffs voorhoofd en ook zijn kleren begonnen aan zijn lijf te plakken.
‘Ja, hij haalt ons op, maar wel aan de andere kant van de berg,’ antwoordde Dennis.
‘Wanneer is dat dan?’ vroeg Jeff. Kalm blijven Jeff, sprak hij zichzelf ondertussen toe. Het is allemaalonderdeel van een spel, zoals op de IPod. Maar Jeff voelde tot in zijn tenen dat hij in de penarie zat. Heel diep. Had hij na de tiende waarschuwing van school en van zijn ouders maar eens geluisterd. Gewoon simpelweg geluisterd. Dan stond hij hier nu niet aan de voet van een mega berg in de loeihete zon met een rare jongen. En dreigde er geen gevaar. Achter zijn ogen begon het flink te prikken.
‘Sarion komt als we het gehaald hebben. Misschien morgen?’ Dennis bukte en strikte de veters van zijn schoenen. ‘Kom laten we maar eens gaan.’
Jeff schudde wild zijn hoofd, wilde van alles roepen, maar toen hij Dennis al op het pad van de berg zag lopen, zat er niks anders op. Echt totaal niks. Dus rende hij achter hem aan. Zonder mobiel, eten of zakmes ging hij de berg des doods op. Bij die gedachte begon hij te huiveren en in zijn hoofd somde hij op: Mijn Suskes en Wiskes gaan naar Belle, mijn IPod naar Max en Sveda krijgt mijn Ajax-collectie.
‘Heb jij de fles water?’ hoorde hij Dennis vragen.
Jeff schrok. ‘Water, water, dat had jij toch?
‘Nee, of…ik ga wel even kijken,’ zei Dennis en weg was hij weer.
Die jongen doet vast aan atletiek, dacht Jeff. Hij ging op een steen zitten en wachtte. Lang. Te lang en Jeff voelde zich zenuwachtig worden. Hij kwam toch wel terug? Ja toch zeker?Verhaal 1 Hoofdstuk 4

Verhaal 1 - Hoofdstuk 5 - Alleen
Geschreven door Margje Truijen
Verhaal 1 Hoofdstuk 6