Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
18-03-2013
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
25-03-2013
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
01-04-2013
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
08-04-2013
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
15-04-2013
                       
                         
    Verhaal 1   Rond   verhaal 3   Verhaal 4   Verhaal 5   Een andere Jeff


Verhaal 1 - Hoofdstuk 4 - Dreamtime

  Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers of de leerlingen hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken.
‘Sarion,’ zei de oude man. Hij stak zijn hand naar Jeff toe, die net opkeek van een gevecht met de seatbelt die maar niet dicht wilde gaan.
‘Oh, eh…, Jeff,’ zei Jeff en schudde zijn hand. Was dit de professor? De leider van het kamp? Deze man, die al met één been in het graf stond? Nou, dat zou een spectaculair tripje worden.
‘Waar zijn de anderen?’ vroeg Jeff.
‘Welke anderen?’
‘We gaan toch naar een kamp? Ik ben toch zeker niet alleen?’
‘Oh zeker niet,’ zei de professor en drukte zijn hand tegen zijn borst. Hij trok er een pijnlijk gezicht bij. ‘Een gids wacht bij de berg. Zonder gids zou geen westerling deze droomreis overleven.’
‘Droomreis?’
‘Dat is symbolisch bedoeld, jongen. En vraag niet zoveel, je zult je krachten hard nodig hebben.’
‘Sorry hoor,’ mompelde Jeff.
De professor schudde zijn hoofd, trok een dekentje over zijn knieën en sloot zijn ogen.
Er klopten dingen niet. Er was dus geen kamp en de Uluru mocht helemaal niet beklommen worden. En waar was de boemerang van zijn opa? Wat wilden ze eigenlijk van hem? Wat voor spelletje werd er gespeeld? Jeff keek naar de slapende professor, toen naar de andere mensen in het vliegtuig, die druk bezig waren met hun eigen dingen. Niemand zou hem antwoord geven op zijn vragen. Hij zuchtte een paar keer diep en sloot toen ook maar zijn ogen.

Daar stond Jeff, naast de Uluru met daar omheen een vergezicht aan lege vlaktes. Zweetdruppels gleden langs zijn slapen. Hij voelde zich uitgeput na die vreselijk lange reis.
‘Eerst maar even douchen en een lekker bedje opzoeken, voordat we aan onze droomreis beginnen hè?’ zei Jeff met een spottend lachje.
Maar de professor reageerde niet. Een stoffige jeep stopte vlak naast hen. Een uit de kluiten gewassen chauffeur en een jongen die niet ouder dan Jeff moest zijn stapten uit.
‘Dit is je gids,’ zei de professor.
De jonge jongen knikte en lachte vriendelijk naar Jeff. Zijn witte tanden staken af bij zijn donkere huid die beschilderd was met witte strepen. Het pluizige haar op zijn hoofd had meer iets weg van een vogelnest dan van een fatsoenlijk kapsel. Het enige dat hij droeg was een korte broek. Jeff staarde naar de jongen die zo van een carnavalsfeestje leek te komen.
‘Laat je bagage maar hier,’ zei de professor.
De chauffeur liep op Jeff af, trok de koffer uit zijn handen en gooide hem in de achterbak.
‘Hé, mafkees!’ riep Jeff. ‘ Afblijven!’ Woest liep hij naar de kerel toe.
De professor hield Jeff tegen en drukte een leren rugzak in zijn handen. ‘Dit is alles wat je nodig hebt.’
Verbaasd opende Jeff de rugtas, waar hij een hoed, een gevulde veldfles en een boek uit viste.
‘Maar dat is…’ Hij keek op.
De jeep slipte weg en liet een dikke stofwolk achter.
‘Succes!’ hoorde hij de professor roepen.


Verhaal 1 Hoofdstuk 3

Verhaal 1 - Hoofdstuk 4 - Dreamtime
Geschreven door Gaby Cochavi
Verhaal 1 Hoofdstuk 5