Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
18-03-2013
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
25-03-2013
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
01-04-2013
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
08-04-2013
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
15-04-2013
                       
                         
    Verhaal 1   Rond   verhaal 3   Verhaal 4   Verhaal 5   Een andere Jeff


Verhaal 1 - Hoofdstuk 2 - Mail

  Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers of de leerlingen hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken.

Jeff staarde naar de lege koffer die zijn moeder midden in zijn kamer had klaargezet. Morgen vertrok het vliegtuig naar Australië, maar mooi zonder hem.
‘Lieverd, ik wil even met je praten.’ In de deuropening stond zijn moeder.
‘Er valt niets te praten, ik ga slapen,’ bromde Jeff. Hij plofte op zijn bed.
‘Zie het als een groot avontuur,’ ging ze verder. ‘Heus, het wordt fantastisch. En het allermooiste is dat je als herboren terugkomt, dat is goed voor jou, voor ons, voor iedereen.’
Als herboren? Wilde ze een ander kind ofzo? Met een ruk trok hij zijn dekbed over zijn hoofd.
‘Kom op, alles is geregeld. Pak je koffer nou maar in. Ik heb al wat spullen klaargelegd.’
Echt niet, never nooit niet en hij bleef doodstil liggen. Hij hoorde hoe zijn moeder de deur dicht trok.
Prrrt, prrt.Hij schoot overeind. Wie zou er zo laat nog sms’en? Hij trok zijn mobiel onder zijn kussen vandaan. “Jeff, verheug me op je komst. Check je mail, Sarion.”
Jemig, had zijn moeder nou ook al zijn nummer en mail aan die vent gegeven? Vanuit zijn ooghoeken keek hij naar zijn computer. Nee, hij ging niet kijken.
Een bromgeluid vulde de kamer. Vreemd, het kwam uit zijn computer. Hij stapte uit bed. Net toen hij op de spatiebalk wilde drukken om de computer uit de slaapstand te halen, sprong hij vanzelf aan. Jeff deinsde terug. Bij zijn mailbox stond een 1.
mail_hfdst_2_verhaal_1_web.JPG
Met trillende vinger klikte hij erop met de muis. Het beeldscherm vulde zich met een foto van een boemerang. Een beetje versleten aan de hoeken, zwart met regenboogslangen. Bizar, hij had ook zo’n boemerang. Nee, dat kon niet, daar was er maar één van. Haastig zocht hij in de kast waarin hij de boemerang altijd bewaarde. Het ding was weg. Met bonkend hart keek hij weer naar de foto. Er stond iets onder:“Mooi is hij, hè? Maar dat wist je al. S.”
Hoe kwam Sarion aan zijn boemerang? Lang geleden had Jeffs opa hem de opdracht gegeven de boemerang goed te bewaren. Hij was het hele voorval vergeten, maar nu wist hij het weer. Op een van zijn vele onderzoekreizen had zijn opa de boemerang gekregen. Van een oude stam, iets met... Australië! Het zweet brak hem uit. De boemerang mocht niet in verkeerde handen vallen, had zijn opa gefluisterd. En daarna nog iets over geesten van voorvaderen en tegen niemand iets zeggen. Heel eng. Jeff had maar beloofd dat hij er goed op zou passen, zijn opa zei wel vaker rare dingen.
Hij hoorde zijn moeder op de gang. ‘Mam?’ Hij stak zijn hoofd om het hoekje van de deur. ‘Is die Sarion hier geweest?’ Zijn stem trilde.
‘Sarion?’ Zijn moeder schudde haar hoofd. ‘Nee natuurlijk niet, wel meneer Bergman, voor de laatste details. Ook wilde hij je kamer zien om een beter beeld van jou te krijgen. Hoezo?’
‘Niks.’ Hij probeerde rustig te ademen. Nu moest hij wel gaan, voor zijn opa.Verhaal 1 Hoofdstuk 1

Verhaal 1 - Hoofdstuk 2 - Mail
Geschreven door Tamara Hoogeweegen-Linschoten
Verhaal 1 Hoofdstuk 3