Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
16-03-2012
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
23-02-2012
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
30-03-2012
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
13-04-2012
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
20-04-2012
                       
                         
    Verhaal 1   Verhaal 2   Verhaal 3   Verhaal 4   Verhaal 5   Verhaal 6


Verhaal 1 - Hoofdstuk 6 - 007 en een half

‘Vaarwel Saaf,’ zei Jessica snikkend.
Saaf zei niets terug. Opeens hoorde ze hard gebonk op de deur. Met gepiep en gekraak ging de deur open. Er stond een man in de deuropening in een smokingpak hij zei:
‘Ik kom jullie redden, ik ben een geheimagent, mijn naam is 007 en een half.’
Hij sprong op de bom af en hij sneed net op tijd, precies het goede draadje door. De teller stopte bij het getal 3. Daarna sneed hij bij Nora, Jessica, Simon, Saaf, Nidal en de andere gemartelde mensen hun touw los waarmee zij geboeid waren.
'Iedereen wees gerust, buiten staat hulp voor jullie klaar,’ zei de geheimagent geruststellend. ‘Ik ga achter de criminelen aan en jullie moeten naar buiten.’
Ik ga met je mee. Ik moet ze stoppen!’ zei Saaf vastbesloten.
‘Nee, je blijft hier! Dat is geen goed idee Saaf,’ zei Jessica.
‘Je weet dat ze gevaarlijk zijn,’ zei Nora bevend.
‘Alsnog ga ik mee,’ zei Saaf zachtjes in zichzelf zodat niemand het kon horen. Toen ze buiten waren, zagen ze de ambulances en de politie. Saaf zag de geheimagent en ging snel achter hem aan. Toen agent 007 en een half in zijn matzwarte auto stapte, ging Saaf snel achterin zitten. Daar vond hij en handgun, een mes en een granaat. Hij pakte het snel zonder dat de geheimagent het merkte.
Opeens zei 007 en een half:
‘Wat doe jij hier, wat is je naam?’
Je kon horen dat hij boos was.
‘Ik ben Saaf meneer, ik wil je meehelpen om de criminelen te verslaan.’
‘Blijf in de auto zitten, dit is geen spel!’ Saaf was eigenwijs, en luisterde niet. Alsnog ging hij achter 007 en een half aan.
‘Waar is hij?’ dacht Saaf.
Opeens zag hij de lange jongen. Zonder aarzeling gooide hij de granaat. Maar de granaat glipte uit zijn hand en vloog naar achter. Saaf rende zo snel mogelijk weg, de lange jongen was op tijd weg, maar Saaf niet. BOOM!!!! Er klonk een oorverdovende knal. Na een paar minuten kwam Saaf weer bij.
‘Zo jongetje je leeft dus nog.’
Het was Barbatov. Saaf rende zo hard als hij kon. Het leek wel alsof hij in een formule 1 wagen zat, zo snel ging het. Saaf rende een hoog gebouw in en vluchtte naar het trappenhuis. Boven zag hij agent 007 en een half:
‘Ben je toch mee gegaan?’
Op dat moment schoot Barbatov in het been van de geheimagent. Hij schreeuwde het uit en viel op de grond. Saaf pakte het pistool dat hij had gevonden in de auto. Helaas zaten er geen kogels in.
‘Dat is niet zo slim hé jongetje!’ riep Barbatov lachend en hij richtte zijn pistool op Saaf.
‘Nu ga je eraan jongetje!’
Saaf gooide nog net op tijd zijn mes toen Barbatov wilde schieten. Het mes raakte het pistool. Hierdoor veranderde het pistool van richting en werd op Barbatov gericht. Op dat moment trok Barbatov de trekker over en hij raakte zichzelf…. Dood??Verhaal 1 Hoofdstuk 5

Verhaal 1 - Hoofdstuk 6 - 007 en een half
Geschreven door groep 7A