Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
26-04-2010
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
17-05-2010
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
25-05-2010
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
07-06-2010
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
18-06-2010
                       
                         
    Jim en Marly's avontuur   Het mysterie van de rentmeester   Wie is die stem?   Verhaal 4   Klem in de Waterleidingduinen   Verhaal 6


Het mysterie van de rentmeester - Hoofdstuk 6 - Het weeshuis

‘Maar welk dier wil je dan hebben?’ vroeg Jim.
‘De uiterst zeldzame witgespikkelde kwaliekwapper,’ zei de rentmeester.
Toen kolkte er een vreselijke woede in Jim op. Hij pakte zijn vlindermes, die hij van zijn vader had gekregen, en stak de rentmeester in het bovenbeen. Het bloed zat overal.
Ineens hoorde Jim een afgrijselijk gegil.
‘Natasja!! Waar ben je!?’
Jim rende een andere kamer in. Daar was ze niet. Hij rende in de richting waar het gegil vandaan kwam. Toen hij haar eindelijk gevonden had, was het al te laat. Hij ving nog een glimp op van haar bleke hoofd dat door de modder weggezogen werd.
‘Nééééééé!,’  Jim was verdrietig en boos tegelijk.
Hij rende terug naar de plek waar hij de rentmeester had neergestoken.
Maar de rentmeester was weg. Er lag wel een bloedspoor op de grond. Jim volgde het spoor. Hij kwam bij een deur, maar de deur zat op slot. Jim moest een andere uitgang zien te vinden.
‘Woef woef!’ hoorde Jim.
‘Bobbie!’ riep hij.
Jim volgde het geblaf en kwam bij de uitgang van de grot. Hij kwam bij de gladde wand uit. Hoe moest hij daar nou uitkomen? Zijn ogen waren  inmiddels al aan het donker gewend. Jim zag dat er stenen met scherpe punten op de grond lagen. Hij gebruikte de stenen om klimgaten in de muur te maken. Het koste erg veel moeite, maar Jim zette door. Vermoeid kwam hij  eindelijk naar boven. Hij voelde het zachte zand van de duinen.
Toen hij uit het hol was, luisterde hij scherp. Hij hoorde niets meer. Bobbie was opgehouden met blaffen. De rentmeester vinden zou nu nog moeilijker zijn. Maar Jim rende en rende, maar hij vond de rentmeester niet. Eindelijk gaf hij de hoop op en hij sjokte verdrietig terug  naar huis.
Jim belde aan, maar er werd niet opengedaan. Toen liep Jim naar de achterkant van het huis. Daar klom hij over de schutting om in de achtertuin te komen. Hij ging via de achterdeur naar binnen. Het was doodstil in huis.
Hij liep aarzelend de keuken binnen. Daar lag zijn moeder halfdood met een mes tussen haar ribben.
‘Ga naar het weeshuis daar kun je verder leven,’ bracht ze met moeite uit. Ze zuchtte nog een keer en toen was ze dood.
Bang liep hij verder het huis in. Hij zocht naar zijn vader, maar hij kon hem nergens vinden. Toen hij boven kwam stond de deur van de slaapkamer wijd open. Hij vond zijn vader dood in de klerenkast met een stropdas strak om zijn nek.
Jim was helemaal overdonderd. Hij kon niet meer huilen, maar was toch verdrietig. Hij dacht aan de laatste woorden van zijn moeder. Hij liep naar het weeshuis en klopte aan.
Er deed iemand open het was de rentmeester. Hij sleurde Jim naar binnen.
Jim had vanaf toen een rotleven…Het mysterie van de rentmeester Hoofdstuk 5

Het mysterie van de rentmeester - Hoofdstuk 6 - Het weeshuis
Geschreven door Leerlingen CBS De Woldzoom groep 8