Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
26-04-2010
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
17-05-2010
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
25-05-2010
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
07-06-2010
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
18-06-2010
                       
                         
    Jim en Marly's avontuur   Het mysterie van de rentmeester   Wie is die stem?   Verhaal 4   Klem in de Waterleidingduinen   Verhaal 6


Het mysterie van de rentmeester - Hoofdstuk 5 - Hoofdstuk 5

Maar toen bedacht hij iets, als hij nou eens met zijn mond het touw door probeerde door te bijten, dan kon hij misschien los komen. Maar de rentmeester was er nog steeds en dan zou hij het zien als hij het touw door zou bijten. Dat wou hij niet. Hij vroeg aan hem:
‘Waarom heb jij ons vastgebonden?’
Hij keek hem boos aan en liep toen weg. Yes, dacht Jim maar nu moest hij het touw nog door bijten. Hij begon eraan en spuugde gelijk daarna het touw uit wat hij in zijn mond had. Dat had dus geen zin dacht hij. Maar toch ging hij door. En na een kwartier had hij het los. Net toen hij bezig was met Natasja, hoorde hij voetstappen. Snel dook hij achter een oude houten kast. Toen kwam de stroper binnen. Hij keek naar Nathasja en hij zag dat Jim er niet meer was, hij vloekte binnensmonds en nam Nathasja mee. Jim wou gelijk achter Nathasja aan gaan maar er lag een brief op tafel:

Als je Nathasja terug wil, kom dan binnen 3 uur  naar mij toe.
Waar ik ben moet je zelf uitzoeken…
Je moet een dier vangen en dat naar mij toebrengen.
Als je dat niet doe,t dan krijg je haar nooit meer terug.

Ontvoerder van Nathasja

O nee hè, denkt Jim moet ik nu een dier gaan vangen en slachten voor Nathasja? Wat moet ik nu. Weet je wat? Ik zoek het kleinste diertje wat ik kan vinden. Hij ging in de kamer zoeken en vond een pissebed. Hij trapte hem plat en nam hem mee in zijn zak. Nu moet ik hem nog vinden. Hij liep richting de deur en keek of die open was. Ja! Hij was open hij volgde het spoor van de voetstappen in de vieze modderige drab. Opeens kwam hij bij een deur. Hij duwde er tegen de deur ging open. Hij zag de dode dieren van de stroper. Jim schrok zich dood. Hij zag ook een oude kast staan waar allemaal beschimmelde jampotjes in stonden. Hij vroeg zich af wat hier aan vooraf was gegaan. Toen stond de rentmeester achter hem en begon opeens emotioneel te vertellen over zijn business in de jampotjes handel. En dat hij niet meer genoeg verkocht en dat hij toen in de dierenhandel is gegaan. Jim geloofde hem niet en begon te schreeuwen en riep tegen hem:
‘Wat heb je met Nathasja gedaan!’
De rentmeester ging snel weer weg. Toen dacht hij: ik ga Nathasja zoeken.
Na een tijdje hoorde hij iemand huilen. Jim wist niet wat hij moest doen. Naar huis om het te zeggen tegen zijn ouders of er naar toe gaan. Jim koos voor het eerste omdat anders zijn ouders ongerust zouden worden, hij ging snel naar huis om te zeggen dat Nathasja bij een vriendin ging logeren en dat hij nog even naar de duinen ging. Hij ging snel weer terug naar Nathasja. Hij liep naar de deur toe en zag daar Nathasja zitten.
‘Nathasja wat is er gebeurd?’
Net toen hij Nathasja wou bevrijden kwam daar de rentmeester.
‘Geef hier dat beest! Als je je zus mee wil nemen.’
Hij gaf de pissebed.
‘Dit is geen beest!’ riep de rentmeester.Het mysterie van de rentmeester Hoofdstuk 4

Het mysterie van de rentmeester - Hoofdstuk 5 - Hoofdstuk 5
Geschreven door Leerlingen ODBS Het Valkhof groep 8 ( luca, Floor, Eva, Fenne,)
Het mysterie van de rentmeester Hoofdstuk 6