Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
08-03-2010
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
15-03-2010
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
22-03-2010
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
29-03-2010
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
07-04-2010
                       
                         
    Een vreemd kamp   verhaal 2   Verhaal 3   Op kamp naar Australië?   Verhaal 5   Verhaal 6


Verhaal 5 - Hoofdstuk 5 - Is er een weg terug?

Jeff tuurde uit het raam.
‘Hoe lang moeten we nog vliegen?’ vroeg Jeff.
‘We zijn er al!’ zegt meester Jos.
Jeff kijkt naar buiten en ziet Henry de bagage pakken. Opeens herinnert Jeff zich alles weer. Het gesprek met Henry over dat hij hen zou dumpen op een onbewoond eiland. Jeff kijkt wanhopig om zich heen. Waar waren ze nu? Zouden ze op een eiland zitten? Of in Australië?  
Jeff stapt uit het vliegtuig en bedenkt zich dat Nikki in het bagagerek zit. Maar hij durft er niet heen omdat Henry nog steeds bezig is. Opeens ziet hij meester Jos.
‘Waar zijn we?’ vraagt Jeff.
‘Ik weet het niet,’ zegt meester Jos. ‘Volgens mij in Australië.’
Opeens begint Jeff te huilen.
‘Wat is er Jeff?’ vraagt meester Jos.
‘Henry wou me toen toch spreken en toen zei hij dat hij ons op een eiland zou dumpen!’
‘Wat!’ zegt meester Jos angstig.
Als Henry klaar is met de bagage komt hij verbaasd naar meester Jos lopen.
‘Wat is er met hem?’ vraagt Henry.
‘Ehh…eh, hij mist zijn ouders,’ zegt meester Jos angstig.
Henry zegt: ‘Oké…’
Hij doet of het heel raar klinkt. Jeff ziet hoe Henry hem strak aankijkt. Jeff voelt de tranen weer komen, maar slikt ze weg. Henry kijkt hem nog even aan, maar wendt zijn blik dan.
Inmiddels is Jeff weer in het vliegtuig gestapt om zijn mp3 speler te pakken. Als hij die heeft gepakt gaat hij buiten op een rustig plekje zitten. Meester Jos komt erbij.
‘Dit is lekker rustgevend hè?’ vraagt hij.
‘Ja,’ antwoordt hij kortaf.
Meester Jos kijkt even achterom. Maar Henry ziet hij niet. Het enige wat Jeff doet is voor zich uit kijken naar de vliegtuigen die opstijgen en dalen. Dan valt hij samen met meester Jos in slaap.
Opeens schrikt Jeff wakker, hij probeert zich te bewegen maar hij zit vast. Jeff zit gewikkeld in een sterk stuk touw.
‘Help, help!’ roept hij.
De meester wordt ook wakker. Ook hij zit vastgebonden. Jeff is nog nooit in zijn leven zo bang geweest. Tranen rollen over zijn wangen. Het is vast een nachtmerrie. Hij knijpt zo hard als hij kan in zijn arm, maar nee hoor hij voelt de pijn.
‘Help!’ roept hij nog een keer.
Ook de meester kijkt angstig om zich heen. Plotseling ziet Jeff een wazige gedaante voor zich. Het meisje komt Jeff bekend voor. Waar heeft hij dit meisje eerder gezien? Hij zegt tegen zichzelf:
‘Kom op Jeff, denk eens na!’
Jeff probeert dichter bij het meisje te komen. Maar dat valt niet mee met een sterk stuk touw om je heen. Dan ziet hij het ineens. Dat is Nikki! Ook meester Jos herkent haar. Blijdschap is van hun gezichten af te lezen. Nikki komt dichterbij en maakt de touwen los.
Als ze opstaan en weglopen, zien ze het vliegtuig niet meer staan. Ook Henry is spoorloos verdwenen. Verderop staat hun bagage. Er ligt een briefje tussen. Meester Jos opent het briefje en leest het.
‘Het is van Henry,’ zegt meester Jos.
‘Lees het voor!’ antwoordt Jeff ongeduldig.
‘Jos en Jeff, hierbij laat ik weten dat jullie op een onbewoond eiland zijn. Ik was gestuurd om jullie te vermoorden, maar dat durf ik niet. Veel succes met overleven. Haha!’
‘Dus we zitten hier alleen?’
Jeff wordt ineens heel bang. Is er een weg terug? Hoe kom ik in Australië? Hoe kom ik bij dat bijsturingkamp?Op kamp naar Australië? Hoofdstuk 4

Verhaal 5 - Hoofdstuk 5 - Is er een weg terug?
Geschreven door Leerlingen RKBS prof. Titus Brandsma
Verhaal 5 Hoofdstuk 6
Verhaal 6 Hoofdstuk 6