Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
08-03-2010
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
15-03-2010
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
22-03-2010
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
29-03-2010
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
07-04-2010
                       
                         
    Een vreemd kamp   verhaal 2   Verhaal 3   Op kamp naar Australië?   Verhaal 5   Verhaal 6


Verhaal 3 - Hoofdstuk 4 - Noodlanding

  Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers of de leerlingen hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken.

Jeff staart door het raampje naar de lichtblauwe golven beneden hem. De vliegreis naar Australië duurt lang. Een paar keer moesten ze een tussenlanding maken om bij te tanken. Zou Nikki gelijk hebben dat die Murdock niet te vertrouwen is?
‘We naderen Australië,’ klinkt opeens de stem van de piloot. Het is voor het eerst dat hij wat zegt nadat ze op Schiphol zijn ingestapt.
Jeff drukt zijn neus tegen het raampje. Aan de horizon ziet hij een vage, groenbruine streep. Al snel herkent hij heuvels en bossen. Op de een of andere manier komt het hem vertrouwd voor.
‘Dit is mijn geboorteland,’ zegt Jeff zacht.
‘Nog twee uren vliegen naar Uluru,’ klinkt de stem van Murdock weer.
Na een tijdje valt het Jeff op dat de zon is verdwenen. Als hij weer naar buiten kijkt, ziet hij dat inktzwarte wolken zich samenpakken. Hij schrikt van een flits die de hemel fel verlicht.
‘Veiligheidsriemen vast!’ beveelt Murdock.
Het lijkt wel of het plotseling nacht is geworden. Na een enorme donderklap begint het vliegtuigje te trillen en te schudden.
‘Niks aan de hand!’ roept Murdock. Maar voor het eerst hoort Jeff iets van onrust in zijn stem.
Meester Jos grijpt zijn hand vast. De regen klettert tegen de ramen en de ene flits na de andere schiet door de lucht. Het vliegtuigje schiet alle kanten op. Hoe zou het met Nikki zijn? vraagt Jeff zich af. Ze zit helemaal alleen in de bagageruimte.
Opeens mist Jeff iets, een geluid dat er eerst wel was; een bromgeluid op de achtergrond.
Op hetzelfde moment roept Murdock: ‘De motoren zijn uitgevallen!’ Er klinkt paniek in zijn stem.
Jeff trekt wit weg. Hij voelt hoe het vliegtuig nu snel naar beneden duikt.
‘We moeten een noodlanding maken!’ brult Murdock. ‘Zet jullie schrap!’
Jeff kijkt naar buiten. Onder hem ziet hij het dichte woud razendsnel dichterbij komen. Op het laatste moment lukt het Murdock nog om het vliegtuig iets omhoog te trekken. De onderkant raakt de boomtoppen. Het laatste dat Jeff hoort is een krakend geluid. Dan stort het vliegtuig neer.
Hoe lang heeft hij hier gezeten? Jeff tast met zijn hand over zijn lijf. Het lijkt of alles nog heel is. Alleen op zijn voorhoofd voelt hij een schram waar wat bloed uit drupt.
‘Meester Jos?’
‘Mijn been,’ kreunt meester Jos. ‘Gebroken denk ik, maar ik overleef het wel.’
Nikki! Hoe zou het met haar zijn? Jeff wurmt zich over meester Jos heen en strompelt naar de bagageruimte. Niemand te zien. Aan de achterkant zit een groot gat waardoor hij zo naar buiten kan kijken. In de cockpit dan? Zo snel als hij kan rent hij naar voren. Murdock is ook verdwenen!
Jeff laat zich naar buiten glijden. Het vliegtuigje ligt midden in het woud tussen geknakte bomen en geplette struiken. Het is doodstil, op het gezang van de vogels na. Niet ver hier vandaan steekt een kale bergtop boven de bomen uit. Uluru!Verhaal 3 Hoofdstuk 3

Verhaal 3 - Hoofdstuk 4 - Noodlanding
Geschreven door kees opmeer
Verhaal 3 Hoofdstuk 5