Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
08-03-2010
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
15-03-2010
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
22-03-2010
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
29-03-2010
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
07-04-2010
                       
                         
    Een vreemd kamp   verhaal 2   Verhaal 3   Op kamp naar Australië?   Verhaal 5   Verhaal 6


verhaal 2 - Hoofdstuk 4 - In het vliegtuig

Jeff zit in het vliegtuig naast Nikki. Hij denkt aan Nikki en - floep - ze zit meteen al in zijn hoofd.
Ze vraagt: ‘Je hebt zeker nog nooit in een vliegtuig gezeten?’
Jeff kijkt haar aan en schudt zijn hoofd. Wow, wat is zo’n vliegtuig eigenlijk groot. Hij had er wel eens één zien vliegen in de lucht en die leek toen heel klein. Maar nu hij erin zit, is het echt heel groot: er kunnen zowat 100 mensen in!
Jeff moet naar de WC en loopt door het gangpad van het vliegtuig langs al die mensen. Als hij op de WC zit denkt hij aan Nikki. O nee, Nikki kan... het is al te laat: Nikki zit alweer in zijn hoofd.
’Hoi,’ zegt ze. ‘Wees maar niet bang, Jeff, ik kan je niet zien, alleen maar horen! En het komt goed uit dat we elkaar spreken, want de stewardess vraagt net wat we willen drinken.’
’Oo... eh, een cola graag,’ zegt Jeff.
Nikki bestelt cola voor Jeff en limonade voor zichzelf.
Als Jeff terug is van de WC en zijn cola op heeft, kijkt hij naar buiten. Hij ziet alleen maar wit en een klein beetje helderblauw; dat moeten de wolken en de lucht zijn. Dit is echt supermooi, denkt hij. Meteen zit Nikki weer in zijn hoofd en ze zegt:
’Mooi is het daar buiten, hè?’
’Eh... ja,’ zegt hij.
Om Nikki uit zijn hoofd te krijgen, denkt Jeff snel aan zijn nieuwe lego; dat mooie politiebureau dat hij voor zijn 14de verjaardag heeft gekregen van zijn eigenlijk best wel verdrietige ouders. In plaats van hem te feliciteren, zei zijn moeder dat hij nog wel een jaartje 13 had mogen blijven. Maar Jeff was juist blij dat hij 14 was, want 13 is toch een ongeluksgetal? Maar die nacht, die nacht dat opeens de computer aanging ... als hij toen wist wat hij nu weet, was hij ook veel liever 13 gebleven. Hoeveel ongeluk dat ook zal brengen! Alles beter dan dit.
Hij kijkt naar meester Jos die ligt te slapen. Hij snurkt een beetje. Naast de meester zit een dikke vrouw een boek te lezen. De titel van het boek is: Alles wat je wil weten over Australië. Op de voorkant staat een grote berg.
Jeff denkt meteen: Dat is vast de Uluru! Het is wel een erg grote berg. Zouden ze die echt gaan beklimmen? Jeff kijkt weer naar Nikki en… floep – daar is ze alweer.
Ze zegt: ‘Ik mag je echt niks zeggen over de berg en uit je meester krijg je ook geen woord los.’
Jeff vraagt: ‘Is het wel echt een bijstuurkamp waar we heen gaan?’
’Daar kom je snel genoeg achter,’ zegt Nikki. ‘Nog drie uur in het vliegtuig en dan zijn we er. Als het goed is, staat professor Sarion in Australië op ons te wachten.’
Jeff vraagt aan Nikki: ‘Hoe kwam het eigenlijk dat jij bijna bent verdronken? En hoe weet je al die dingen van de Uluru?’
‘Nou,’ zegt Nikki. ‘Ik was net vijf jaar geworden en om dat te vieren, ging ik samen met mijn ouders een bootreisje maken. Mijn vader speelde vliegtuigje met mij en ‘vloog’ met mij in zijn armen. Maar net boven het water probeerde ik me los te trappelen en liet mijn vader mij vallen. Hij sprong mij wel meteen achterna, maar hij kon mij in dat donkere water niet vinden. Toen ik zo lang onder water was, had ik een bijna-dood-ervaring. En toen zag ik mezelf wonen op een grote berg, de berg Uluru, maar dan wel heel lang geleden.’
’Dus je bent geree..., gereïn...,’ probeert Jeff.
‘Gereïncarneerd, bedoel je,’ zegt Nikki. ‘Dat klopt, in een vorig leven woonde ik op de Uluru in Australië.’
‘En toen?’ vroeg Jeff. ‘Meer mag ik je nog niet zeggen,’ antwoordt Nikki, ‘Maar je komt er nog wel achter, hoor.’
’Wil je een strip lezen? Ik heb Suske en Wiske en de Donald Duck bij me.’verhaal 2 Hoofdstuk 3

verhaal 2 - Hoofdstuk 4 - In het vliegtuig
Geschreven door Vera Ellerie PCB “De Sprong” 2
verhaal 2 Hoofdstuk 5