Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
08-03-2010
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
15-03-2010
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
22-03-2010
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
29-03-2010
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
07-04-2010
                       
                         
    Een vreemd kamp   verhaal 2   Verhaal 3   Op kamp naar Australië?   Verhaal 5   Verhaal 6


verhaal 2 - Hoofdstuk 2 - Een nachtelijke bezoeker

  Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers of de leerlingen hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken.

Jeff ligt in bed. Steeds weer spoken dezelfde vragen door zijn hoofd . ‘Wat heb ik gedaan, waarom moet ik vredesnaam naar dat rare kamp? Bijstuurkamp, wat bedoelen ze daar nou mee? Helemaal in Australië? Nou ik ga niet. Ze kunnen me niet zomaar wegsturen. Iets klopt er niet, maar wat?’
Max, zijn beste vriend had er een grapje van gemaakt.
‘Misschien moet je de berg Uluru met een tandenborstel gaan poetsen, lekker man.’
Stel je voor, dan komt hij nooit meer thuis. Verdrietig valt hij uiteindelijk in slaap.
Het is doodstil in huis. Jeff zucht af en toe zachtjes in zijn slaap. Dan ineens springt het beeldscherm van zijn computer aan. Er komt een groen, spookachtig licht uit. Dan zomaar uit het niets komt er een gedaante tevoorschijn. In zijn hand heeft hij een soort buis. Hij houdt de buis aan zijn mond en begint te blazen. Het klinkt alsof de wind door een rotsspleet blaast. Dan roept de gedaante ineens:
‘Jeff, Jeff?’
Jeff zucht in zijn slaap: ‘Jaaaaaa.’
Ineens schiet hij overeind.
‘W wwat is dat?’
Hij ziet de gedaante op het scherm en valt van schrik uit zijn bed.
‘Jeff,’ zegt de gedaante.
‘W wwie ben jij?’ vraagt Jeff.
‘Ik ben één van de laatste bewoners van de berg Urulu. Kom naar de berg, je moet ons helpen. We hebben je nodig. Alleen een Nederlandse jongen met de naam Jeff kan ons helpen.’ 
‘Waarom ik, wat moet ik doen?’
‘Wees niet bang Jeff,’ zegt de man. ‘Je hoeft niet alleen. Er gaan twee mensen met je mee.’
‘Wie dan?’ vraagt Jeff.
‘De ene is je meester, meester Jos. Hij weet veel, hij zal je zo goed mogelijk helpen. De andere is een meisje. Een meisje dat je niet kent, Nikki. Je zult haar ontmoeten in het vliegtuig. Haar ouders hebben haar toen ze klein was bijna laten verdrinken. Zij weet daardoor dingen, dingen die voor ons belangrijk zijn.’
‘Wat heeft dat met mij te maken?’ antwoordt Jeff.
‘Ben je het vergeten Jeff?’
‘Nee. Tja.’
‘Jeff ik denk dat je ouders het je nooit hebben verteld, maar je bent eigenlijk geen Nederlander. Je bent hier in Australië geboren. Je bent hier eerder geweest, hier bij de Urulu. Je was een baby . Je ouders zaten aan de voet van de berg te picknicken en opeens was jij verdwenen. Je ouders waren zo in paniek. Dagen lang werd er naar je gezocht. Pas aan het einde van de 5e dag vonden ze je terug. Met een briefje in je luier, daar stond op:
“Jullie mogen je zoontje alleen terug als je belooft dat je hem hier naartoe stuurt  als hij 14 is. Vraag nooit waarom.''
Je ouders begrepen er niets van. Ze waren zo bang en geschrokken dat ze bedachten: “We moet emigreren. Jeff moet hier zo ver mogelijk vandaan.”
…Maar nu Jeff, nu ben je 14…’Een vreemd kamp Hoofdstuk 1

verhaal 2 - Hoofdstuk 2 - Een nachtelijke bezoeker
Geschreven door Leerlingen OBS De Zandloper (Stuifzand)
verhaal 2 Hoofdstuk 3
Verhaal 3 Hoofdstuk 3