Verhalen spinnen lezen

Hieronder zie je het leesschema van Verhalen Spinnen. Elk blokje staat voor een hoofdstuk van een verhaal. Als je op een blokje klikt, verschijnt onder het leesschema dat hoofdstuk. Als een blokje nog grijs is, moet dat hoofdstuk nog geschreven worden. Om één verhaal te lezen, volg je de pijlen en de kleuren in het leesschema. Elk verhaal krijgt zijn eigen kleur.  Je kunt het lezen of de video bekijken waarin de schrijvers  hun hoofdstuk voorlezen.

Onderin het leesschema zie je bij elk verhaal open staan. Als je hierop klikt, krijg je alle hoofdstukken van dat verhaal op een rijtje te zien in een pdf-bestand. Je kunt dan het hele verhaal achter elkaar lezen. In het gekleurde schema, bovenaan elk hoofdstuk, zie je welke lijn er wordt gevolgd. Je kunt het hele  verhaal ook uitprinten.

Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken. 

 

                         
Hoofdstuk 1                        
   
                 
Hoofdstuk 2
08-03-2010
                       
   
 
             
Hoofdstuk 3
15-03-2010
                       
   
 
 
         
Hoofdstuk 4
22-03-2010
                       
   
 
 
 
     
Hoodfstuk 5
29-03-2010
                       
   
 
 
 
 
 
Hoofdstuk 6
07-04-2010
                       
                         
    Een vreemd kamp   verhaal 2   Verhaal 3   Op kamp naar Australië?   Verhaal 5   Verhaal 6


Een vreemd kamp - Hoofdstuk 5 - Allemaal Leugens.....................

  Video bekijken
Klik op de zwarte pijl om de video te starten. Op de video zie je de schrijvers of de leerlingen hun hoofdstuk voorlezen. Aan het eind van deze video kun je doorklikken naar het vorige of volgende hoofdstuk of de video opnieuw bekijken.

Jeff schrikt wakker.
‘Wat! Barry! Hij is weg!’ zegt hij.
Oh ja! dacht Jeff. Hij was gisteren ineens weg. Jeff is maar gewoon gaan slapen. Maar hij had toch verwacht dat Barry al wel terug zou zijn. Snel rent hij naar de tent van professor Sarion.
‘Huh!’ zegt Jeff.
Professor Sarion is er helemaal niet! Dan ziet hij de computer. Waarom staat die nu nog aan? Nieuwsgierig komt hij dichterbij.
“PLING!” Hé! Een nieuw bericht! Snel klikt hij om hem te openen. BERGMAN! Waarom krijgt professor Sarion van Bergman een mail? Jeff vindt het raar. Snel leest hij het bericht.
Barry staat stil. Hij is bang. Waar moet hij nu heen? En waar is Jeff? Hij was toch achter hem aangelopen? Barry zit vol met vragen. Ineens hoort hij het hoge stemmetje weer.
‘Nou? Wil je de spullen nog terug? Kom ze maar halen. Ik ben hier!’ Barry schrikt. Hij is bang. Hij moet hier weg, maar waarheen! En dan…
‘WAT!!!’ schreeuwt Jeff.
‘En wat doe jij hier?’ zegt een stem. Met een ruk draait Jeff zich om. Hij kijkt recht in het gezicht van professor Sarion.
‘Ik, ik probeerde contact te krijgen met m’n ouders,’ verzint Jeff snel. Ondertussen loopt hij voorzichtig naar achteren en wist het bericht van Bergman. Professor Sarion mag niet weten dat hij dat bericht heeft gelezen. Met zijn kille ogen kijkt professor Sarion naar Jeff.
‘Dat is wel heel brutaal zonder het te vragen. Je leert niet veel. Weg wezen nu!’
Snel rent Jeff de tent uit. Hijgend komt hij bij zijn tent. Hij kan niet geloven dat professor Sarion en Bergman, Barry, Violet èn Sevda hebben ontvoerd! Wat moet hij nou doen? In de mail was Bergman woedend dat ze hem nog niet hadden ontvoerd. Vandaar dat er niets over het kamp op Internet stond! Het bestaat gewoon niet! Het is één grote leugen, verzonnen door twee oplichters. Ik moet er écht meer over te weten komen…
Langzaam voelt Barry twee grote handen op zijn schouders. Hij is doodsbang. Voorzichtig draait hij zich om. Wat een opluchting! ‘Professor Sarion! Gelukkig dat u er bent! Ik ben verdwaald, kunt u mij terug brengen naar het kamp?’ zegt Barry enthousiast.
‘Natuurlijk, Barry! Kom maar mee,’ antwoordt professor Sarion. En geheimzinnig neemt professor Sarion Barry mee. Barry loopt vlak achter professor Sarion aan. Het wordt steeds donkerder in het bos. Maar dit komt hem niet bekend voor.
‘Gaan we eigenlijk wel naar het kamp?’ denkt Barry. Ineens staat Barry stil. Ziet hij dat goed? Twee schaduwen! Zou het Jeff zijn! Langzaam komt hij dichterbij…
‘VIOLET, SEVDA!!! Wat doen jullie hier?’
Met volle vaart komt professor Sarion aanlopen. Barry is in de war. Wat heeft dit allemaal te betekenen? Waar is hij, en wat doen Violet en Sevda hier? Hij snapt er niets van. Opeens…
‘HELP!!!’Een vreemd kamp Hoofdstuk 4

Een vreemd kamp - Hoofdstuk 5 - Allemaal Leugens.....................
Geschreven door Anne, Laura en Danique, PCBS De Regenboog groep 8 A
Een vreemd kamp Hoofdstuk 6