Welkom bij verhalenspinnen 5

Tijdens deze ronde van Verhalen spinnen gaan leerlingen uit de gemeente Coevorden verhalen schrijven die spelen in Coevorden rond het jaar 1408. Dit doen ze samen met zes bekende kinderboekenschrijvers. Hun namen zie je onder het kopje SCHRIJVERS. Speciaal voor deze ronde hebben deze schrijvers ook bronnen aangedragen waar de leerlingen gebruik van kunnen maken. Deze zijn te vinden onder het kopje BRONNEN.
Als je het eerste hoofdstuk wilt lezen, klik dan op LEZEN . Op deze pagina kun je alles lezen wat er geschreven wordt. Iedere week komt er een hoofdstuk per verhaal bij. Dat zie je in het leesschema aan het begin van die pagina. Na 5 weken zijn er 6 verhalen met 6 hoofdstukken.

Als je mee gaat schrijven kun je onder het kopje SCHRIJVEN lezen wat er moet gebeuren. Je kunt inloggen met je gebruikersnaam en je wachtwoord. Elke week is er een duidelijk omschreven opdracht voor het hoofdstuk dat geschreven moet worden. Ook is er elke week een les die bij de opdracht hoort. Deze les doen jullie klassikaal met je meester of juf.

Onder LINKS vind je allerlei websites die met schrijven, lezen en kinderboeken te maken hebben.

Heb je vragen of opmerkingen, schrijf dan een Mailtje .

Veel plezier met Verhalen Spinnen!
  Laatste toegevoegde hoofdstuk
Verhaal 6 - De overwinning
Opeens komt de moeder van Menno eraan rennen. Ze vraagt hijgend: ‘Waar waren jullie nou? Ik heb overal gezocht!’ Menno zegt: ‘Moeder, we hebben een heel groot probleem!’ Menno, Anna en Menno’s vader kijken ernstig. Anna vertelt alles over het vreemde meisje, dat Lisbeth heet en over Reinoud, waarvan...
Schrijver: Dr. Picardtschool

  Nieuws
Laatst toegevoegd : Verhalen spinnen gaat naar Griekenland! - 2013-03-09

Heb je altijd al kinderverhalen willen schrijven maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Dan is dit je kans! Van 11 t/m 25 juli 2013 geeft Tina Schrameijer een cursus verhalen schrijven op het landgoed Marathea in de Peleponessos. Samen gaan we werken aan verhalen die gepubliceerd worden1


lees al het nieuws


 

  Archief
Bekijk het archief van verhalenspinnen.Deelnemende scholen
De volgende scholen doen mee met Verhalen spinnen.


alle scholen
 

 

Video
De hoofdstukken zijn ook als luister/beeld verhaal te horen. Ga naar Lezen om de video's te bekijken.


Schrijvers

De schrijvers die elk een hoofdstuk per verhaal schrijven zijn:

Martine Letterie
Peter Smit
Annejoke Smids
Arend van Dam
Bies van Ede
Hans Petermeijer


In het leesschema, dat je vindt onder het kopje LEZEN, zie je welke hoofdstukken door deze schrijvers worden geschreven.


Inloggen

Als je mee gaat schrijven met verhalenspinnen kun je inloggen met je gebruikersnaam en je wachtwoord.

Als je voor je schoolsite van verhalenspinnen wilt schrijven klik dan hier.