Welkom bij OBS De Bonnen

Op deze website schrijven kinderen van groep 6 van de o.b.s. Bonnen en kinderen van groep 7 en 8 van de Emmensschool en de Peppel vervolgverhalen. De bedoeling is dat als het hele verhaal klaar is dit voorgelezen wordt in de Star - een oude stoomtrein die rijdt van Stadskanaal naar Veendam. In elke coupé leest een kind een deel van het verhaal voor, en het kan best zijn dat er onderweg nog iets onverwachts gebeurt! Het eerste deel van het verhaal is geschreven door de bekende kinderboekenschrijver Peter Smit.  

Als je het eerste hoofdstuk wilt lezen, klik dan op LEZEN . Op deze pagina kun je alles lezen wat er geschreven wordt. Iedere week komt er een hoofdstuk per verhaal bij. Dat zie je in het leesschema aan het begin van die pagina. Na 5 weken zijn er 6 verhalen met 6 hoofdstukken.

Als je mee gaat schrijven kun je onder het kopje SCHRIJVEN lezen wat er moet gebeuren. Je kunt inloggen met je gebruikersnaam en je wachtwoord. Elke week is er een duidelijk omschreven opdracht voor het hoofdstuk dat geschreven moet worden. Ook is er elke week een les die bij de opdracht hoort. Deze les doen jullie klassikaal met je meester of juf.

Onder LINKS vind je allerlei websites die met schrijven, lezen en kinderboeken te maken hebben.

Heb je vragen of opmerkingen, schrijf dan een Mailtje .

Veel plezier met Verhalen Spinnen!
  Laatste toegevoegde hoofdstuk
Verhaal 6 - Hebbes!
Jullie moeten wachten op je beste vriendinnen, staat er. Huh, hoe weet hij dat? Roepen ze in koor. Als je vriendinnen gearriveerd zijn vraag je aan ze of ze een oude man met een stok hebben ontmoet. Kan hij gedachtelezen ofzo ? Vraagt Michiel verbaast. Blijkbaar wel, misschien zit hij in onze hersens, Plaagt Olivier. Ja hoor, staat er niet meer...
Schrijver: Martine en Floor

  Nieuws
Laatst toegevoegd : Verhalen spinnen gaat naar Griekenland! - 2013-03-09

Heb je altijd al kinderverhalen willen schrijven maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Dan is dit je kans! Van 11 t/m 25 juli 2013 geeft Tina Schrameijer een cursus verhalen schrijven op het landgoed Marathea in de Peleponessos. Samen gaan we werken aan verhalen die gepubliceerd worden1


lees al het nieuws


 

  Archief
Bekijk het archief van verhalenspinnen.Deelnemende scholen
De volgende scholen doen mee met Verhalen spinnen.


alle scholen
 

 

Video
De hoofdstukken zijn ook als luister/beeld verhaal te horen. Ga naar Lezen om de video's te bekijken.


Schrijvers

De schrijvers die elk een hoofdstuk per verhaal schrijven zijn:

Peter Smit
Floor van der Wijk
Coby Joling-Westerhoff
aafke en Marlous
de peppel
kelly en rebecca


In het leesschema, dat je vindt onder het kopje LEZEN, zie je welke hoofdstukken door deze schrijvers worden geschreven.


Inloggen

Als je mee gaat schrijven met verhalenspinnen kun je inloggen met je gebruikersnaam en je wachtwoord.

Als je voor je schoolsite van verhalenspinnen wilt schrijven klik dan hier.