Welkom bij OBS De Krosbulten!

krosbultenwebsite_01_1.gif

Op deze website schrijven de leerlingen van groep 7 en 8 vervolgverhalen voor het Kunst & Cultuur project Verhalen Spinnen. Bij dit project wordt elk hoofdstuk van een verhaal steeds door een andere schrijver/schrijfster gemaakt. Op deze manier komen de meest geweldige en verrassende verhalen tot stand. De kinderen werken voor dit project samen met zes bekende kinderboekenschrijvers. Op de eigen schoolsite doen ze dit in samenwerking met leerkrachten en ouders. De namen van alle deelnemende kinderen van De Krosbulten vind je op deze site onder het kopje SCHRIJVERS . Op de homepage van Verhalen Spinnen vind je onder het kopje SCHRIJVERS de namen van alle deelnemende kinderboekenschrijvers.

Het project start op 5 maart 2007. Als je het eerste hoofdstuk wilt lezen, klik dan op LEZEN. Op deze pagina kun je lezen wat er geschreven is. Iedere week komt er een hoofdstuk per verhaal bij. Dat zie je in het leesschema aan het begin van die pagina. Na 5 weken zijn er 6 verhalen met 6 hoofdstukken.

Als je mee gaat schrijven kun je onder het kopje SCHRIJVEN lezen wat er moet gebeuren. Je kunt inloggen met je gebruikersnaam en je wachtwoord. Elke week is er een duidelijk omschreven opdracht voor het hoofdstuk dat geschreven moet worden. Ook is er elke week een les die bij de opdracht hoort. Deze les wordt klassikaal gedaan met de meester, juf of een ouder.

Onder LINKS vind je allerlei websites die met schrijven, lezen en kinderboeken te maken hebben.

Heb je vragen of opmerkingen, schrijf dan een Mailtje .

Veel plezier met Verhalen Spinnen!
  Laatste toegevoegde hoofdstuk
Een groot mysterie - Hoofdstuk 2
Een bekende stem  door Mariska van der Breggen  Die nacht werd Sarah wakker van een vreemd geluid. Ze schrok. Misschien was er wel iemand in huis of zou het papa zijn? Nee dat kon niet want die was bij Dille. Maar wie kon het dan wel zijn? Sarah kon maar niet bedenken wie het kon zijn dus stapte ze uit bed. Maar net toen ze dat wou doen hoorde ze voetstappen haar kant op...
Schrijver: Mariska

  Nieuws
Laatst toegevoegd : Verhalen spinnen gaat naar Griekenland! - 2013-03-09

Heb je altijd al kinderverhalen willen schrijven maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Dan is dit je kans! Van 11 t/m 25 juli 2013 geeft Tina Schrameijer een cursus verhalen schrijven op het landgoed Marathea in de Peleponessos. Samen gaan we werken aan verhalen die gepubliceerd worden1


lees al het nieuws


 

  Archief
Bekijk het archief van verhalenspinnen.Deelnemende scholen
De volgende scholen doen mee met Verhalen spinnen.


alle scholen
 

 

Video
De hoofdstukken zijn ook als luister/beeld verhaal te horen. Ga naar Lezen om de video's te bekijken.


Schrijvers

De schrijvers die elk een hoofdstuk per verhaal schrijven zijn:

Sanne
Jelle
Mariska
Tom
Niels
Janine


In het leesschema, dat je vindt onder het kopje LEZEN, zie je welke hoofdstukken door deze schrijvers worden geschreven.


Inloggen

Als je mee gaat schrijven met verhalenspinnen kun je inloggen met je gebruikersnaam en je wachtwoord.

Als je voor je schoolsite van verhalenspinnen wilt schrijven klik dan hier.