Welkom bij 15e Montessorischool Maas en Waal 2

Leerlingen van groep 7 en 8 van de 15e Montessorischool Maas en Waal uit Amsterdam hebben nieuwe verhalen geschreven op de website Verhalen Spinnen.  Twee groepen hebben deelgenomen aan het project. De website van de eerste groep vind je hier.

Als je het eerste hoofdstuk wilt lezen, klik dan op LEZEN . Op deze pagina kun je alles lezen wat er geschreven wordt. Iedere week komt er een hoofdstuk per verhaal bij. Dat zie je in het leesschema aan het begin van die pagina. Na 5 weken zijn er 6 verhalen met 6 hoofdstukken.

Als je mee gaat schrijven kun je onder het kopje SCHRIJVEN lezen wat er moet gebeuren. Je kunt inloggen met je gebruikersnaam en je wachtwoord. Elke week is er een duidelijk omschreven opdracht voor het hoofdstuk dat geschreven moet worden. Ook is er elke week een les die bij de opdracht hoort. Deze les doen jullie klassikaal met je meester of juf.

Onder LINKS vind je allerlei websites die met schrijven, lezen en kinderboeken te maken hebben.

Heb je vragen of opmerkingen, schrijf dan een Mailtje .

Veel plezier met Verhalen Spinnen!
  Laatste toegevoegde hoofdstuk
Blijven of vluchten. - Boos
Stan voelt een enorme woede omhoog komen. Waar is die man mee bezig? Waar zijn Mau en Sofie nu weer? Hij voelt zijn gezicht rood worden. Zweetdruppels lopen langs zijn ruggengraat. Met een grom buigt hij zich voor over, balt zijn vuisten en rent- als een stier op de toreador- af op de man. De man klapt dubbel als het hoofd van Stan zijn maag raakt. Hij  is zo broodmager dat hij direct op...
Schrijver: Ellen Verhaar

  Nieuws
Laatst toegevoegd : Verhalen spinnen gaat naar Griekenland! - 2013-03-09

Heb je altijd al kinderverhalen willen schrijven maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Dan is dit je kans! Van 11 t/m 25 juli 2013 geeft Tina Schrameijer een cursus verhalen schrijven op het landgoed Marathea in de Peleponessos. Samen gaan we werken aan verhalen die gepubliceerd worden1


lees al het nieuws


 

  Archief
Bekijk het archief van verhalenspinnen.Deelnemende scholen
De volgende scholen doen mee met Verhalen spinnen.


alle scholen
 

 

Video
De hoofdstukken zijn ook als luister/beeld verhaal te horen. Ga naar Lezen om de video's te bekijken.


Schrijvers

De schrijvers die elk een hoofdstuk per verhaal schrijven zijn:

Annelies
Sascha
Tommie
Bastiaan
Quentin
Luca
Myrthe
Eleni
Sacha
Jari
Jet
Lutein
Gideon de Geus
Silke
Joshua
Skett
Stijn
Omar
Liselore
Ellen Verhaar


In het leesschema, dat je vindt onder het kopje LEZEN, zie je welke hoofdstukken door deze schrijvers worden geschreven.


Inloggen

Als je mee gaat schrijven met verhalenspinnen kun je inloggen met je gebruikersnaam en je wachtwoord.

Als je voor je schoolsite van verhalenspinnen wilt schrijven klik dan hier.